Leuke dag voor vluchtelingen

Op 29 April organiseerde stichting Pura Corda in samenwerking met Stichting Gave een dag speciaal voor vluchtelingen jongeren die zonder ouders in Nederland zijn.

Deze dag vond plaats bij het AZC in Oisterwijk.

De dag begon om 13.00 uur en bevatte verschillende elementen.

Zo waren er verschillende workshops, sport en spel en werd de dag afgesloten met een lekkere barbecue.

De dag begon goed, dat wil zeggen we waren vol goede moed, we hadden hele enthousiaste vrijwilligers en het weer zat mee, geen compleet blauwe hemel, maar de zon liet zich zien en het bleef mooi droog.

We verdeelden de groep jongeren welke deelnamen aan de verschillende workshops (zeskamp, rap, handmassage en koken) en begonnen. De jongeren begonnen ook steeds enthousiaster te worden. 

De workshops duurde zo'n 2,5 uur. Daarna begonnen we samen met de jongeren de twee barbecue's aan te steken en de tafels met de vers gemaakte salades uit de workshop koken, klaar te maken.

Na gezellig met zijn allen gegeten te hebben werd er nog vrolijk door gevoetbald, gepraat en gedanst. Maar rond 19.30 uur werd het toch echt tijd om afscheid te nemen en hadden wij voor de jongeren nog een cadeautje. De medewerkers van het COA die dagelijks met deze jongeren werken vertelden ons dat zij de jongeren nog nooit zo uitbundig en blij hadden gezien. Daar was het ons ook geheel om te doen. Om deze jongeren die vaak door veel moeilijkheden zijn gegaan een leuke dag te bezorgen.

Op deze plaats willen wij onze grote dank uitspreken voor de prettige medewerking met stichting Gave en met name met Gerben. De medewerkers van het COA in Oisterwijk, BBQHolland voor de voortreffelijke bijdrage aan de barbecue, onze sponsors en donateurs en natuurlijk de geweldige enthousiaste vrijwilligers die deze dag mede mogelijk hebben gemaakt.

Deze dag is, dat vonden wij allen, voor herhaling vatbaar.