Lees hier meer over ons nieuwe project: 'Da nobis casum!' het project om eenzaamheid onder jongeren tegen te gaan.

Stichting Pura Corda is een sociaal maatschappelijk betrokken stichting die zich graag inzet voor de kwetsbaren in de samenleving. Daarom wil onze stichting zich ook graag inzetten om eenzaamheid onder jongeren tegen te gaan.

Recente onderzoeken hebben aangetoond dat eenzaamheid onder jongeren enorm is toegenomen en nog steeds groeit.

Wanneer een jongere over een langere periode last heeft van eenzaamheid, dan kan dit grote gevolgen hebben voor het welbevinden en de gezondheid. Niet alleen fysieke klachten, maar ook psychische problemen als depressie steken de kop op. Hierdoor kunnen jongeren in een negatieve spiraal terecht komen en kan het hun gedrag beïnvloeden.

Eenzaamheid verlichten.

Wat kunnen we doen om de eenzaamheid bij te verlichten?

Het is een eerste stap om dit probleem bespreekbaar te maken. Ook is het raadzaam om eenzaamheid op een actieve manier te benaderen. We willen met ons project 'Da nobis casum!' (Geef ons een kans!) de jongeren helpen bij het opbouwen van hun zelfvertrouwen. Dit doen wij o.a. door het organiseren van sport en spel activiteiten tijden onze bijeenkomsten. Tevens geven wij ook handreikingen bij het verbeteren van sociale en emotionele vaardigheden zodat ze minder de neiging hebben om in hun negatieve gedachten te blijven hangen.

Pilots.

Wij hebben na een reeks gesprekken met jongeren, leerkrachten en jongerenwerkers een aantal 'pilot' activiteiten georganiseerd. Door het enthousiasme van de deelnemers werden wij geïnspireerd om hier een project van te maken om zoveel mogelijk jongeren te bereiken. Het is de bedoeling om in Januari 2023 van start te gaan voor de duur van een jaar.  Tussentijds evalueren wij het project regelmatig en willen bij succes het project daarna voor tenminste nog 2 jaar verlengen.

U kunt ons helpen om dit project mede mogelijk te maken.

Steunt u ons met een financiële bijdrage of wordt donateur van de stichting.