Hulp vluchtelingen Oekraïne

spulletjes voor kinderen uit Oekraïne.
goederen uit Nederland arriveren in oost-Polen

In Maart is een afvaardiging van stichting Pura Corda naar Polen afgereisd om te gaan helpen met de vluchtelingencrisis die in het land ontstond naar aanleiding van de oorlog in Oekraïne, Vanwege onze vriendschapsbanden binnen Polen en enkele Poolssprekende vrijwilligers was de samenwerking en hulp zo op gang gebracht. De vriendschapsbanden met de Nederlandse stichting Gave kwamen ook hier goed uit. Na enkele telefoontjes met stichting Gave kwam er in korte tijd een grote inzameling op gang waarna in zeer korte tijd hulpgoederen uit Nederland in de Poolse stad Ostrow (ca.50 kilometer van de grens met Oekraïne) werden afgeleverd. Met deze hulpgoederen waren wij in staat om niet alleen de groep vluchtelingen (ca.220, waarvan bijna de helft kinderen), maar ook hulp te geven in en rond Kiev.

Hartverscheurende verhalen van vrouwen en kinderen die hun man en vader verloren hadden hoorden we bijna dagelijks.

Naast opvang en hulpgoederen hebben onze vrijwilligers ook mentale steun kunnen geven vooral omdat dit ook heel noodzakelijk was.

 

goederen voor vluchtelingen.
beoedigende teksten voor de vluchtelingen.

Stichting Pura Corda heeft ook hulp kunnen geven aan Kristina, een meisje van 17 jaar dat in Oekraïne net aan haar eerstejaars studie begonnen was. Haar universiteit werd gesloten, maar Kristina was vastberaden om door te studeren.

Wij hebben contact opgenomen met de Katholieke Universiteit Lublin en werden uitgenodigd voor een gesprek. Het werd al snel duidelijk dat Kristina werd aangenomen en was officieel de eerste vluchtelinge die werd opgenomen op de K.U.L. Nu studeert ze daar Poolse letterkunde en is met haar moeder en broertje nog steeds in Lublin waar we hebben kunnen zorgen dat de Universiteit ook zorgdraagt voor de studiekosten en woonruimte.

 

Inschrijving als studente bij de K.U.L.
Ingeschreven bij de K.U.L.

Stichting Pura Corda is geheel afhankelijk van giften en donaties, wilt u ons helpen om ons werk mogelijk te blijven maken?

Wordt vandaag nog donateur. Scan de QR-code  hieronder, doneer en u ontvangt van ons een aandenken.